ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Προσωρινή αναστολή πτήσεων προς Αγία Πετρούπολη-Εντοπίστηκε αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο

12:48 - 28 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Ρωσία: Προσωρινή αναστολή πτήσεων προς Αγία Πετρούπολη-Εντοπίστηκε αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο
Το ρωσικό αεροδρόμιο Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη ανέστειλε προσωρινά όλες τις πτήσεις το πρωί της Τρίτης πριν τις επανεκκινήσει εν μέσω ανεπιβεβαίωτων ρωσικών πληροφοριών στα ΜΜΕ για εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας αντικειμένου, όπως drone, στην περιοχή.

Επισήμως δεν αναφέρθηκε αρχικά ο λόγος για την αναστολή των πτήσεων.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν αργότερα την Τρίτη ότι οι πτήσεις ξεκίνησαν ξανά και ότι η προσωρινή απαγόρευση του εναέριου χώρου σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων  από το Pulkovo είχε αρθεί μέχρι τις 12:00 τοπική ώρα (09:00 GMT).

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti είχε μεταδώσει νωρίτερα, επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της πόλης, ότι εντοπίστηκε ένα άγνωστο αντικείμενο, γεγονός που προκάλεσε το αρχικό κλείσιμο.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές από δύο διαδικτυακά ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι μαχητικά αεροσκάφη είχαν σταλεί για έρευνα. Αργότερα είπαν ότι δεν είχαν βρει τίποτα.

Δεν υπήρξε κανένα επίσημο σχόλιο για το τι προκάλεσε τη διαταραχή ή για το πώς ερευνήθηκε το φερόμενο άγνωστο αντικείμενο.

Δεδομένα από τον ιστότοπο FlightRadar24 έδειξαν ότι ορισμένες πτήσεις με προορισμό την Αγία Πετρούπολη επιστρέφουν στους προορισμούς τους νωρίς την Τρίτη, ενώ το κλείσιμο του εναέριου χώρου φάνηκε να επηρεάζει και τις πτήσεις προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, που απαιτεί αεροπλάνα να πετούν πάνω από την Αγία Πετρούπολη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.