ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν σε Μπλίνκεν: Στις 14 Μαΐου πιθανότατα οι εκλογές

17:50 - 28 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Ερντογάν σε Μπλίνκεν: Στις 14 Μαΐου πιθανότατα οι εκλογές
Την πιθανή ημερομηνία των επικείμενων εκλογών στην Τουρκία ανακοίνωσε ο τουρκικός ιστότοπος YetkinReport, με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Μπλίνκεν ρώτησε πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, για να δει αν η διαδικασία ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν έτοιμη εγκαίρως για τη Σύνοδο Κορυφής του Βίλνιους, τον Ιούλιο. Ο Ερντογάν απάντησε ότι οι εκλογές θα γίνουν πιθανότατα στις 14 Μαΐου.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε, στο μεταξύ, ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τη Φινλανδία, αλλά ότι η Σουηδία δεν κρατάει το λόγο της. Παράλληλα, υπενθύμισε στις ΗΠΑ την ευθύνη που έχουν για τα F-16, αν πρόκειται να ενισχυθεί το ΝΑΤΟ.

Ο Μπλίνκεν είπε ότι οι συνομιλίες θα πρέπει τουλάχιστον να συνεχιστούν. Η Άγκυρα - με τη σειρά της - συμφώνησε, αλλά ζήτησε οι συνομιλίες να διεξαχθούν στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ώστε να διαπιστώσουν όλοι ότι η Σουηδία δεν τηρεί το λόγο της. Αυτός ο όρος έγινε δεκτός.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, το θέμα θα πρέπει να έχει κλείσει μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στις 11-12 Ιουλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:51 - 28 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.