ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Υψηλό 8 μηνών για την επιχειρηματικότητα

13:14 - 03 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη: Υψηλό 8 μηνών για την επιχειρηματικότητα
Στο 52,0 διαμορφώθηκε ο σύνθετος δείκτης PMI στην ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο, φθάνοντας σε υψηλό οκτώ μηνών, σύμφωνα με την S&P Global.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο παραπάνω δείκτης βρίσκεται στην ισχυρότερη ανάκαμψή του από τον Ιούνιο του 2022, παραμένοντας πάνω από το επίπεδο του 50 που διαχωρίζει την επέκταση της δραστηριότητας από τη συρρίκνωση για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Ο δείκτης της S&P Global για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών ενισχύθηκε στο 52,7 το Φεβρουάριο από 50,8 τον Ιανουάριο, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό οκτώ μηνών. 

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη έχει ανέβει από τα χαμηλά που παρατηρήθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους και ενισχύθηκε από τις μειωμένες ανησυχίες για την αγορά ενέργειας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί και οι κίνδυνοι ύφεσης έχουν υποχωρήσει», υπογράμμισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence Business Economist, Κρις Γουίλιαμσον.

Για τη Γερμανία, τα σημερινά στοιχεία έδειξαν άλμα του σύνθετου δείκτη PMI σε υψηλό οκτώ μηνών στο 50,7, ενώ στη Γαλλία ο δείκτης ενισχύθηκε σε υψηλό επτά μηνών στο 51,7. Σε Ιταλία και Ισπανία οι δείκτες σκαρφάλωσαν σε υψηλό εννέα μηνών, στο 52,2 και 55,7 αντίστοιχα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.