ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Διάταγμα για δυνατότητα κρατικοποίησης αμυντικών εταιρειών

16:53 - 03 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Πούτιν: Διάταγμα για δυνατότητα κρατικοποίησης αμυντικών εταιρειών
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε σήμερα (3/3) διάταγμα που ορίζει νέους κανόνες για αυστηρότερο έλεγχο εταιρειών, που δεν εκπληρώνουν αμυντικές συμβάσεις σε περίπτωση επιβολής στρατιωτικού νόμου.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο διάταγμα, το κράτος αποκτά την εξουσία να εξαγοράζει εταιρείες που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους βάσει στρατιωτικών συμβάσεων κατά την περίοδο που είναι σε ισχύ ο στρατιωτικός νόμος, αναστέλλοντας ακολούθως τα δικαιώματα των ιδιοκτητών και των μετόχων.

Το Bloomberg μεταδίδει ότι στο διάταγμα αναφέρεται, πως πρόκειται να συσταθεί κυβερνητική ομάδα εργασίας για τη λειτουργία της αμυντικής βιομηχανίας υπό στρατιωτικό νόμο.

Η Ρωσιά έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο στις περιοχές της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό την κατοχή των δυνάμεών του, εκτός από την Κριμαία. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι δεν υπάρχουν σχέδια προς το παρόν να τεθούν και άλλες περιοχές υπό στρατιωτικό νόμο παρά τις εκκλήσεις που έχουν γίνει τον περασμένο χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έναρξη της εισβολής πέρυσι, η Ρωσία προώθησε νομικές αλλαγές που δίνουν στην κυβέρνηση αρκετές εξουσίες προκειμένου να ελέγχεται η δραστηριότητα των εταιρειών, έχοντας τη δυνατότητα να τους επιβάλλει τι θα παράγουν και σε ποια τιμή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.