ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κιλιτσντάρογλου αντίπαλος του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας

21:24 - 06 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Ο Κιλιτσντάρογλου αντίπαλος του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας
Ο εξακομματικός συνασπισμός της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε απόψε (6/3) ότι επέλεξε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον ηγέτη του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) ως υποψήφιο για την προεδρία στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Ο Κιλιτσντάρογλου θα βρεθεί στις 14 Μαΐου αντιμέτωπος με τον απερχόμενο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κυβερνά την Τουρκία τα τελευταία 20 χρόνια. Ο Κιλιτσντάρογλου θα είναι κοινός υποψήφιος των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς βρέθηκε συμβιβασμός με την πρόεδρο του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ.

Μιλώντας πλαισιωμένος από τους άλλους πέντε αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο αρχηγός του Κόμματος Ευτυχίας Τεμέλ Καραμολάογλου είπε ότι τα κόμματα συμφώνησαν να προτείνουν τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ως κοινό υποψήφιο.

Η κοινή ανακοίνωση αντικατοπτρίζει τον συμβιβασμό μεταξύ του CHP και του Καλού Κόμματος σχετικά με την υποψηφιότητα του Κιλιτσντάρογλου. Ο συμβιβασμός επετεύχθη μετά από έντονες ζυμώσεις των αρχηγών των έξι κομμάτων το Σαββατοκύριακο σε μια προσπάθεια να παραμείνει ανέπαφη η συμμαχία της αντιπολίτευσης λόγω της αρχικής άρνησης της Ακσενέρ να δεχθεί την υποψηφιότητα του Κιλιτσντάρογλου. 

Σύμφωνα με τον συμβιβασμό, οι δήμαρχοι της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς και της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου θα είναι οι αντιπρόεδροι του Κιλιτσντάρογλου, εάν η συμμαχία κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:47 - 06 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.