ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπορέλ για δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream: Μιλάμε για εικασίες

20:02 - 08 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Μπορέλ για δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream: Μιλάμε για εικασίες
Επί των δημοσιευμάτων που κάνουν τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, και τις «εικασίες» σχετικά με εμπλοκή ενός Ουκρανού πολίτη, τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Πιο συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα των NYT, Αμερικανοί αξιωματούχοι, αφού εξέτασαν τις πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους, ανέφεραν ότι μια φιλοουκρανική οργάνωση ευθύνεται για τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2.

«Δεν φοβάμαι την αλήθεια. Οποιαδήποτε αλήθεια. Αλλά μιλάμε για εικασίες», είπε στους δημοσιογράφους ο Μπορέλ, μετά τη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Άμυνας των χωρών της ΕΕ στη Στοκχόλμη. Υπενθύμισε εξάλλου ότι συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση αυτή στη Σουηδία, τη Δανία και τη Γερμανία.

«Όσο συνεχίζονται οι έρευνες δεν μπορούμε να εξάγουμε οριστικά συμπεράσματα. Πρέπει να περιμένω μέχρι να έχουμε μια σαφή αντίληψη για το τι συνέβη», πρόσθεσε.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας Παλ Γιόνσον. Ο ίδιος, τόνισε όιτι «όσο η διαδικασία συνεχίζεται, δεν θέλω να εξάγω οποιοδήποτε συμπέρασμα. Θέλω να περιμένω μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα», είπε.

Ο Μπορέλ σημείωσε επίσης ότι πρότεινε να δαπανήσουν οι χώρες της ΕΕ 1 δισεκ. ευρώ για την κοινή αγορά πυρομαχικών για την Ουκρανία αλλά και για να αναπληρώσουν τα δικά τους αποθέματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:03 - 08 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.