ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λεμέρ: Να επιμείνει η Ευρώπη στο σχέδιο μετάβασης στα EV

18:00 - 13 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Λεμέρ: Να επιμείνει η Ευρώπη στο σχέδιο μετάβασης στα EV
Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, απευθύνει έκκληση στην Ε.Ε. να επιμείνει στο σχέδιό της για απαγόρευση των νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2035.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα, αλλά μια υποχώρηση από τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Le Maire τη Δευτέρα στη γαλλική τηλεόραση.

«Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για αυτό, καθώς είναι ένα περιβαλλοντικό λάθος και ένα οικονομικό λάθος».

Υπενθυμίζεται ότι δύο χώρες, και πιο συγκεκριμένα η Γερμανία και η Ιταλία, εξέφρασαν αντιρρήσεις για την απαγόρευση, ζητώντας μια εξαίρεση για κινητήρες που τροφοδοτούνται από συνθετικά ηλεκτροκαύσιμα, παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν έχει προσφέρει ορισμένες διαβεβαιώσεις σχετικά με τα ηλεκτροκαύσιμα. 

«Το να λέμε ότι θα πάμε προς την ηλεκτρική ενέργεια αλλά θα παραμείνουμε και λίγο με την καύση είναι οικονομικά ασυνάρτητο και επικίνδυνο για τη βιομηχανία», είπε ο Le Maire. «Δεν είναι προς το εθνικό μας συμφέρον, δεν είναι προς το συμφέρον των κατασκευαστών αυτοκινήτων και δεν είναι προς το συμφέρον του πλανήτη».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γάλλος υπουργός τόνισε ότι η χρεοκοπία της αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank δεν θέτει σε κίνδυνο τις γαλλικές τράπεζες

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.