ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

E.ON: Εξετάζουμε τρόπους επισκευής και προστασίας του Nord Stream

18:34 - 15 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
E.ON: Εξετάζουμε τρόπους επισκευής και προστασίας του Nord Stream
Οι μέτοχοι του αγωγού Nord Stream 1 συζητούν πώς να σφραγίσουν και να αδειάσουν τον κατεστραμμένο αγωγό φυσικού αερίου για να σταματήσουν τη διάβρωση από το θαλασσινό νερό, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της E.ON, μιας εκ των ιδιοκτητών.

Συγκεκριμένα, είπε στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα του ομίλου ότι δεν είναι σαφές εάν ο αγωγός θα επισκευαστεί, αλλά ότι οι όποιες επικείμενες αποφάσεις είναι πιθανό να ληφθούν με την υποστήριξη όλων των μετόχων.

«Συνεχίζουμε να ασκούμε τα δικαιώματά μας ως μέτοχοι, έστω και μειοψηφίας, στην εταιρεία εκμετάλλευσης Nord Stream 1. Και δεν βλέπουμε ακόμη νόημα να αφήσουμε απλώς το πεδίο στην Gazprom σε αυτό το σημείο», δήλωσε συγκεκριμένα ο Μαρκ Σπάικερ

Ο Nord Stream ανήκει κατά πλειοψηφία στη ρωσική Gazprom, με εταιρείες όπως η Wintershall DEA, η Engie και η Gasunie να έχουν επίσης ποσοστά.

«Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία εκμετάλλευσης επικεντρώνεται στο ερώτημα πώς μπορούν πρώτα να σφραγιστούν και να αποστραγγιστούν οι δύο κατεστραμμένοι αγωγοί, έτσι ώστε να μην διαβρωθούν περαιτέρω», είπε ο Σπάικερ.

Δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα είπαν στο Reuters αυτό το μήνα ότι, ενώ δεν υπήρχε σχέδιο για την επισκευή του αγωγού που έχει υποστεί ρήξη, θα συντηρηθεί τουλάχιστον για πιθανή ενεργοποίηση εκ νέου στο μέλλον.

«Το αν θα επιχειρηθεί επισκευή κάποια στιγμή στο μέλλον είναι με τα σημερινά δεδομένα απλώς μια εικασία», είπε ο Σπάικερ. «Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες - πολιτικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς. Μόνο ο χρόνος θα δείξει», συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.