ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «μικροσκόπιο» της αμερικανικής SEC η κατάρρευση των τραπεζών

21:47 - 15 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Στο «μικροσκόπιο» της αμερικανικής SEC η κατάρρευση των τραπεζών
«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έχει την ευθύνη να προστατεύει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», δήλωσε ο πρόεδρός της, Gary Gensler.

Η κορυφαία ρυθμιστική αρχή αγορών των ΗΠΑ ανανέωσε την Τετάρτη (15/3) την υπόσχεση για δίωξη οποιασδήποτε ανάρμοστης συμπεριφοράς που απειλεί τις παγκόσμιες αγορές, λέγοντας ότι έχει ευθύνη να προστατεύει την ανθεκτικότητα της αγοράς, ξεκινώντας σχετική έρευνα.

Οι δηλώσεις του προέδρου της SEC ήρθαν μετά από ένα Σαββατοκύριακο αναταραχής, λόγω της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank, κι ενώ μπήκαν νέοι φόβοι στο «παιχνίδι», αυτή τη φορά για την ελβετική τράπεζα Credit Suisse, οι μετοχές της οποίας έχουν «βυθιστεί».

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Gensler σημείωσε πως η SEC είναι έτοιμη να εκδώσει ρυθμιστικές προτάσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την προστασία δεδομένων. Την περασμένη εβδομάδα, η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι είχε καθυστερήσει για λίγο την έκδοση της ετήσιας έκθεσής της, αφού η SEC έθεσε ερωτήματα σχετικά με τις ταμειακές ροές προηγούμενων ετών.

«Για να μην ξεχνάμε, οκτώ εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν τις δουλειές τους, εκατομμύρια οικογένειες έχασαν τα σπίτια τους και οι μικρές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα κατέρρευσαν ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης του 2008. Για τον σκοπό αυτό, νομίζω ότι η SEC έχει ευθύνη να βοηθήσει στην προστασία για χρηματοπιστωτική σταθερότητα», είπε ο Gensler.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:50 - 15 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.