ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Δεν βλέπει αύξηση επιτοκίων από Fed τον Μάρτιο

15:38 - 20 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Goldman Sachs: Δεν βλέπει αύξηση επιτοκίων από Fed τον Μάρτιο
Μια αισιόδοξη πρόβλεψη έκαναν οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs, σημειώνοντας ότι αναμένουν πως η Fed δεν θα προχωρήσει σε μια αύξηση των βασικών της επιτοκίων αυτόν τον μήνα.

Η παραπάνω πρόβλεψη, έρχεται καθώς το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει σημαντικές πιέσεις μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Η Federal Reserve είναι έτοιμη να ανακοινώσει την τελευταία της απόφαση για τη νομισματική πολιτική αυτή την Τετάρτη 22 Μαρτίου, με τις αγορές να αναμένουν κατά κύριο λόγο ακόμη μια αύξηση 25 μονάδων βάσης. Ωστόσο, η τελευταία τραπεζική κρίση έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με το εάν αυτή η απόφαση θα ήταν κατάλληλη.

Στο μεταξύ, ανησυχίες προκαλεί και η First Republic BankFirst Republic Bank, η οποία δίνει συνέχεια στις απώλειες-ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας, τη στιγμή που η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS δεν κατάφερε να αμβλύνει τους φόβους και τις ανησυχίες για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι μετοχές της First Republic υποχωρούσαν έως και 37% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ, μετά την υποχώρηση-ρεκόρ κατά 72% της προηγούμενης εβδομάδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.