ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

First Republic Bank: «Άλμα» 20% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

15:02 - 21 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
First Republic Bank: «Άλμα» 20% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές
Ανοδικά μέχρι και 20% κινήθηκε την Τρίτη (21/3), κατά τις ηλεκτρονικές της συναλλαγές η μετοχή της First Republic Bank, μετά τις αναφορές ότι η JP Morgan Chase & Co εργάζεται ώστε να ενισχύσει την τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της First Republic Bank υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό των 12,18 δολαρίων, σημειώνοντας πτώση 47% τη Δευτέρα.

Αυτή η πτώση, ήρθε παρά την αναφορά της Wall Street Journal τη Δευτέρα ότι ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, εργάζεται για να συγκεντρώσει περαιτέρω στήριξη για την τράπεζα. 

Μετά το κλείσιμο της Δευτέρας, το CNBC μετέδωσε ότι η JP Morgan συμβουλεύει τη First Republic σχετικά με στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις που περιλαμβάνουν αύξηση κεφαλαίου ή πώληση.

Από την πλευρά του, ο αναλυτής της Janney Montgomery Scott, Tim Coffey, δήλωσε ότι η μετοχή της First Republic σημείωσε έντονες απώλειες εν μέρει επειδή οι επενδυτές δεν γνωρίζουν πώς θα είναι μια πιθανή δεύτερη αύξηση κεφαλαίου ή πώς εξελίσσεται ο ισολογισμός της τράπεζας μετά την απότομη μείωση των καταθέσεων. «Δεν ξέρουμε πού βρίσκονται τώρα», δήλωσε ο Coffey.

«Δεν ξέρουμε ποια είναι τα τρέχοντα υπόλοιπα καταθέσεων ή πού βρίσκεται ο ισολογισμός τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει τόσο μεγάλη ανησυχία», σημείωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:43 - 21 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.