ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία

22:25 - 25 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία
Σε συμφωνία με τη Λευκορωσία κατέληξε η Ρωσία για την εγκατάσταση τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφός της, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, το Reuters επικαλούμενο πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου Tass, σημειώνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως «μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις διεθνείς συμφωνίες που απαγορεύουν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων». Ο ίδιος, σημειώνεται πως πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος ευρωπαίων συμμάχων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Πούτιν, η Ρωσία θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή μιας εγκατάστασης για την αποθήκευση των τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία έως την 1η Ιουλίου και πρόσθεσε ότι η Μόσχα δε θα μεταφέρει στην πραγματικότητα τον έλεγχο των όπλων στο Μινσκ.

{https://twitter.com/BNODesk/status/1639677859085074434}

Σημείωσε ότι η Ρωσία έχει ήδη σταθμεύσει 10 αεροσκάφη στη Λευκορωσία ικανά να φέρουν τακτικά πυρηνικά όπλα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει εγείρει εδώ και καιρό το ζήτημα της τοποθέτησης τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, η οποία συνορεύει με την Πολωνία, δήλωσε ο Πούτιν.

«Συμφωνήσαμε με τον Λουκασένκο ότι θα τοποθετούσαμε τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία χωρίς να παραβιάσουμε το καθεστώς των συμφωνιών», τόνισε ο Πούτιν σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

{https://twitter.com/dwnews/status/1639687206997573636}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.