ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Θα ζητήσει αποζημίωση για τις εκρήξεις στους Nord Stream

09:16 - 27 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Ρωσία: Θα ζητήσει αποζημίωση για τις εκρήξεις στους Nord Stream
Αποζημίωση ενδέχεται να ζητήσει η Ρωσία για τις βλάβες που προκλήθηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream μετά τις εκρήξεις, σημείωσε σήμερα (27/3) το πρακτορείο RIA Novosti.

Ειδικότερα, ο Ντμίτρι Μπιριτσέφσκι, επικεφαλής του τμήματος οικονομικής συνεργασίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σημείωσε στο πρακτορείο ότι «δεν αποκλείουμε να τεθεί αργότερα ζήτημα αποζημίωσης για ζημιές που προκλήθηκαν από τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι χώρες της Δύσης είναι αντίθετες σε ένα προσχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που είχε προετοιμάσει η Ρωσία και το οποίο ζητεί να διεξαχθεί ανεξάρτητη διεθνής έρευνα για τις εκρήξεις στους Nord Stream.

Ωστόσο, ο Μπιριτσέφσκι τόνισε ότι «παρά το γεγονός αυτό, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επιμένουμε σε μια ενδελεχή και διαφανή διεθνή έρευνα με την υποχρεωτική συμμετοχή Ρώσων εκπροσώπων».

Υπενθυμίζεται ότι οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2, οι οποίοι συνδέουν τη Ρωσία και τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, επλήγησαν από ανεξήγητες εκρήξεις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.