ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Υποχώρησε, αλλά λιγότερο από το αναμενόμενο ο πληθωρισμός

16:18 - 30 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Γερμανία: Υποχώρησε, αλλά λιγότερο από το αναμενόμενο ο πληθωρισμός
Ο γερμανικός πληθωρισμός υποχώρησε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο παρά την απότομη πτώση του ενεργειακού κόστους, περιορίζοντας τις ελπίδες για ταχεία χαλάρωση των ευρύτερων πιέσεων στις τιμές σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο 7,8% σε ετήσια βάση, εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με την υπόλοιπη Ευρώπη, υποχωρώντας από το 9,3% του προηγούμενου μήνα.

Παρόλα αυτά, οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι θα πέσει στο 7,5%.

Τα γερμανικά κρατικά ομόλογα κατέγραψαν sell off μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της χώρας. Οι αποδόσεις του ευαίσθητου στα επιτόκια διετούς ομολόγου αυξήθηκαν 0,08% στο 2,7%, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη θα πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω.

Ο κύριος παράγοντας στην πτώση του γερμανικού δείκτη τιμών καταναλωτή ήταν η πτώση του πληθωρισμού της ενέργειας από 19,1% τον Φεβρουάριο σε 3,5% τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Destatis.

Αυτό αντισταθμίστηκε εν μέρει από μια ελαφρά επιτάχυνση του πληθωρισμού των τροφίμων στο 22,3% και την αύξηση των τιμών των υπηρεσιών στο 4,8%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.