ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαινοβγαίνουν πάλι στο Ευρωκοινοβούλιο, οι εκπρόσωποι συμφερόντων του Μαρόκου!

10:55 - 03 Απρ 2023 | Ειδήσεις
Μπαινοβγαίνουν πάλι στο Ευρωκοινοβούλιο, οι εκπρόσωποι συμφερόντων του Μαρόκου!
Ενώ μετά το Qatargate, οι σχέσεις και τα τρέχοντα έργα με το Κατάρ έχουν τεθεί σε αναμονή, αυτά με το Μαρόκο φαίνεται να συνεχίζονται και οι εκπρόσωποι των συμφερόντων του έχουν πάλι πρόσβαση στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Αυτο αποκαλύπτει, με γραπτή της ερώτηση προς την Κομισιόν, η Ισπανιδα ευρωβουλευτής τη Ομαδας της Αριστεράς Idoia Villanueva Ruiz, υπενθυμίζοντας ότι, στις 19 Ιανουαρίου 2023, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με τον περιορισμό της πρόσβασης εκπροσώπων από το Κατάρ, τη Μαυριτανία και το Μαρόκο στους χώρους του ιδρύματος, ενώ το σκάνδαλο Qatargate βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Υποστηρίζει δε ότι, αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την αλιευτική συμφωνία ΕΕ-Μαρόκου και πώς οι Μαροκινοί εκπρόσωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα κανονικά.

Εύλογα, λοιπόν, ρωτάει την Κομισιόν πώς κρίνει τη συνεχιζόμενη παρουσία τέτοιων εκπροσώπων στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, καθώς και αν πιστεύει ότι η έλλειψη αποφασιστικότητας και διαφάνειας, καθώς και η χαλαρή στάση απέναντι στις πρακτικές διαφθοράς, εμποδίζουν τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να ασκήσουν ανεξάρτητα το έργο τους.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.