ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία-Συνταξιοδοτικό: «Ναι» στη μεταρρύθμιση Μακρόν από το Συνταγματικό Δικαστήριο

19:39 - 14 Απρ 2023 | Ειδήσεις
Γαλλία-Συνταξιοδοτικό: «Ναι» στη μεταρρύθμιση Μακρόν από το Συνταγματικό Δικαστήριο
«Πράσινο φως» στη μεταρρύθμιση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, αναφορικά με το συνταξιοδοτικό έδωσε σήμερα (14/4) το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Πλέον, μετά την έγκριση, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στη Γαλλία αυξάνεται στα 64 έτη, από τα 62 που είναι σήμερα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP και όπως μετέδωσε το δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει, το δικαστήριο επικύρωσε την Παρασκευή (14/4) τα σχέδια της γαλλικής κυβέρνησης, ενώ απέρριψε τις εκκλήσεις πολιτικών αντιπάλων του Μακρόν για δημοψήφισμα.

Ωστόσο, το Συνταγματικό Συμβούλιο δήλωσε ότι ορισμένα άρθρα της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης έχουν νομικά ελαττώματα.

{https://twitter.com/AFP/status/1646800465798270977}

Νωρίτερα, προτού γίνει γνωστή η επικύρωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε καλέσει τα γαλλικά συνδικάτα να τον συναντήσουν την Τρίτη.

«Θα είναι απαραίτητα η αρχή ενός κύκλου που ο πρόεδρος και η κυβέρνηση θα συνεχίσουν τις επόμενες εβδομάδες με τους κοινωνικούς εταίρους. Η πόρτα του Ελιζέ θα παραμείνει ανοιχτή, χωρίς προϋποθέσεις, για τον διάλογο αυτό», ανέφερε το περιβάλλον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.

Η δυσαρέσκεια των πολιτών σχετικά με την παραπάνω μεταρρύθμιση έχει γίνει εμφανής μέσα από μια σειρά διαδηλώσεων που έχουν λάβει χώρα την τελευταία περίοδο στη Γαλλία.

Εξάλλου, χθες, υπενθυμίζεται πως εισέβαλαν για λίγη ώρα Γάλλοι διαδηλωτές στα κεντρικά γραφεία του πολυτελούς οίκου μόδας «Louis Vuitton», στη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στα σχέδια του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.