ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο εδώλιο οκτώ άτομα για τον θάνατο του Μαραντόνα

17:05 - 19 Απρ 2023 | Ειδήσεις
Στο εδώλιο οκτώ άτομα για τον θάνατο του Μαραντόνα
Εφετείο της Αργεντινής επιβεβαίωσε ότι οκτώ επαγγελματίες υγείας που κατηγορούνται για τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα θα δικαστούν.

Ο νευροχειρουργός Leopoldo Luque, η ψυχίατρος Agustina Cosachov και έξι άλλοι είχαν προσφύγει κατά της απόφασης του 2022 να παραπεμφθούν σε δίκη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο Μαραντόνα πέθανε τον Νοέμβριο του 2020 σε ηλικία 60 ετών ενώ ανάρρωνε από εγχείρηση στον εγκέφαλο για θρόμβο, έπειτα από δεκαετίες που πάλευε με τον εθισμό του στην κοκαΐνη και το αλκοόλ.

Βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι στο Μπουένος Άιρες δύο εβδομάδες αφότου υποβλήθηκε σε επέμβαση. Διαπιστώθηκε ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι είχαν προσφύγει στο δικαστήριο στο San Isidro, βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες, κατά της σοβαρότητας των κατηγοριών, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους ιατρούς ότι εμπλέκονται σε «απρόσεκτη» και «ελλιπή» κατ’ οίκον νοσηλεία ασθενούς.

Μια ομάδα 20 ιατρικών εμπειρογνωμόνων που συγκάλεσε ο δημόσιος εισαγγελέας της Αργεντινής κατέληξε στο συμπέρασμα το 2021 ότι ο Μαραντόνα «θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης» με επαρκή θεραπεία σε κατάλληλη ιατρική μονάδα.

Δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία της δίκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.