ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι αύξησαν τον πλούτο τους στα $500 δισ.

15:29 - 22 Απρ 2023 | Ειδήσεις
Οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι αύξησαν τον πλούτο τους στα $500 δισ.
Περίπου 152 δισεκατομμύρια δολάρια πρόσθεσαν στον πλούτο τους το περασμένο έτος, οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Ρωσίας, σύμφωνα με το Forbes Russia, αναφέρει το Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσία έχει 110 επίσημους δισεκατομμυριούχους στη λίστα, 22 περισσότερους από πέρυσι, σύμφωνα με τη ρωσική έκδοση του Forbes, η οποία ανέφερε ότι ο συνολικός πλούτος τους αυξήθηκε στα 505 δισεκατομμύρια δολάρια από 353 δισεκατομμύρια δολάρια όταν ανακοινώθηκε η λίστα του 2022.

«Τα περσινά αποτελέσματα της αξιολόγησης επηρεάστηκαν επίσης από τις αποκαλυπτικές προβλέψεις για τη ρωσική οικονομία», δήλωσε το Forbes, προσθέτοντας ότι ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων της Ρωσίας ήταν 606 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, πριν από την έναρξη του πολέμου.

Η πορεία της οικονομίας  στη Ρωσία

Η οικονομία της Ρωσίας συρρικνώθηκε κατά 2,1% το 2022 υπό την πίεση των δυτικών κυρώσεων, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά κατάφερε να πουλήσει πετρέλαιο, μέταλλα και άλλους φυσικούς πόρους στις παγκόσμιες αγορές, ιδίως στην Κίνα, την Ινδία και τη Μέση Ανατολή.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αύξησε αυτό το μήνα την πρόβλεψή του για τη ρωσική ανάπτυξη το 2023 στο 0,7% από 0,3%, αλλά μείωσε την πρόβλεψή του για το 2024 στο 1,3% από 2,1%, λέγοντας ότι αναμένει επίσης ότι οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού και η έξοδος των δυτικών εταιρειών θα βλάψουν την οικονομία της χώρας.

Ο Αντρέι Μελνιτσένκο, ο οποίος έκανε μια περιουσία στα λιπάσματα, καταγράφηκε ως ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας από το Forbes με εκτιμώμενη αξία 25,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπερδιπλάσια από ό,τι υπολογιζόταν πέρυσι.

Ο Bλαντιμίρ Ποτάνιν, πρόεδρος και μεγαλύτερος μέτοχος της Nornickel, του μεγαλύτερου παραγωγού παλλαδίου και διυλισμένου νικελίου στον κόσμο, κατατάχθηκε ως ο δεύτερος πλουσιότερος στη Ρωσία με περιουσία 23,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.