ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βελιγράδι: Μαθητής άνοιξε πυρ σε σχολείο-Τουλάχιστον εννέα νεκροί, πολλοί τραυματίες

11:47 - 03 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Βελιγράδι: Μαθητής άνοιξε πυρ σε σχολείο-Τουλάχιστον εννέα νεκροί, πολλοί τραυματίες
Ένας έφηβος άνοιξε πυρ σε σχολείο στην πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι, το πρωί της Τετάρτης (3/5), με τουλάχιστον εννέα άτομα, τα οκτώ από τα οποία μαθητές, να χάνουν τη ζωή τους και αρκετά να τραυματίζονται.

Εκτός από τους οκτώ μαθητές, ανάμεσα στα θύματα είναι και ο φρουρός του σχολείου.

Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, υπάρχουν ακόμα επτά τραυματίες, καθηγητές και μαθητές, με μια καθηγήτρια ιστορίας και δύο μαθητές να φέρονται να έχουν τραυματιστεί σοβαρά. 

Το περιστατικό συνέβη στο δημοτικό σχολείο Vladislav Ribnikar στο Vračar, μια εύπορη περιοχή της πόλης όπου βρίσκονται πολλές πρεσβείες.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για πυροβολισμούς στο σχολείο γύρω στις 8.40 π.μ.

Ο 14χρονος ύποπτος, μαθητής της έβδομης τάξης, συνελήφθη, είπε η αστυνομία, δίνοντας στη δημοσιότητα μόνο τα αρχικά του, Κ.Κ. Ο έφηβος φέρεται να πυροβόλησε πολλές φορές με το όπλο του πατέρα του εναντίον άλλων μαθητών και του σχολικού φύλακα.

Μαθήτρια που βρισκόταν στην αίθουσα που συνέβη το μακελειό είπε στον πατέρα της ότι ο δράστης πυροβόλησε πρώτα τη δασκάλα και στη συνέχεια τους μαθητές που έσπευσαν να κρυφτούν κάτω από τα θρανία τους. Τον περιέγραψε ως ένα ήσυχο παιδί και καλό μαθητή.

Ο αριθμός των τραυματιών και τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν ανεπιβεβαίωτα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:13 - 03 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.