ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Λαγκάρντ αναμένει... προσγείωση για εταιρικά κέρδη και πληθωρισμό

19:41 - 05 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Η Λαγκάρντ αναμένει... προσγείωση για εταιρικά κέρδη και πληθωρισμό
Μεγαλύτερη... ισορροπία στα εταιρικά κέρδη περιμένει η Κριστίν Λαγκάρντ, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της ΕΚΤ για να πέσει ο πληθωρισμός.

Αναλυτές πράγματι αναμένουν ότι τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών θα περιοριστούν εντός του 2023 και η Λαγκάρντ θεωρεί αυτή την εξέλιξη θετική.

Μετά τη νέα αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ, η Λαγκάρντ υπερασπίζεται τη θέση της, λέγοντας πως είναι πια θέμα χρόνου να φανεί ότι η πολιτική της λειτουργεί.

«Τα περιθώρια κέρδους αναμένεται να εξασθενήσουν μεσοπρόθεσμα, λόγω της χαλάρωσης της ζήτησης που θα οφείλεται στη νομισματική πολιτική, λόγω της μιας κάποιας κάμψης των πραγματικών μισθών και λόγω των περαιτέρω περιορισμών στην προσφορά», ανέφερε η Λαγκάρντ σε επιστολή προς βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

«Στο βαθμό που προκύπτουν κέρδη λόγω ανεπαρκούς ανταγωνισμού σε ορισμένους τομείς, οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να λάβουν μέτρα απαγορευτικά ως προς την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, διασφαλίζοντας την άρση αδικαιολόγητων φραγμών», είπε η Λαγκάρντ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.