ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα προειδοποίηση Γέλεν: Οικονομική καταστροφή μία χρεοκοπία των ΗΠΑ

12:58 - 12 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Νέα προειδοποίηση Γέλεν: Οικονομική καταστροφή μία χρεοκοπία των ΗΠΑ
«Καμπανάκι» για την αύξηση του χρέους στο ανώτατο όριο έκρουσε ακόμα μια φορά η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή της στο Bloomberg, η Γέλεν σημείωσε ότι «αυτό που χρειάζεται να δουν οι παγκόσμιες αγορές και τα αμερικανικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι ότι έχουμε ένα Κογκρέσο προσηλωμένο στο να πληρώνει τους λογαριασμούς μας».

«Αν το Κογκρέσο αποτύχει να το κάνει, θα πλήξει πραγματικά την πιστοληπτική μας ικανότητα».

Η Γέλεν επανέλαβε σήμερα ότι μια χρεοκοπία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να εξυπηρετήσει το χρέος της θα συνιστούσε «οικονομική και χρηματοοικονομική καταστροφή», ενώ επισήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες μίλησε με στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων για να ακούσει τις ανησυχίες τους.

«Τα στελέχη της Wall Street και οι Αμερικανοί επιχειρηματίες έχουν ήδη εκφράσει τις ανησυχίες τους για το όριο του χρέους», τόνισε σημειώνοντας: «Θέλαμε να ακούσουμε τις φωνές των ανθρώπων που θα επηρεαστούν από αυτό».  

Η Γέλεν επισήμανε τέλος ότι δεν είναι ξεκάθαρο πότε ακριβώς το υπουργείο Οικονομικών θα ξεμείνει από μετρητά. Σε προηγούμενες δηλώσεις της έχει αναφέρει ότι το υπουργείο ενδεχομένως να βρεθεί να αντιμετωπίζει έλλειψη μετρητών από την 1η Ιουνίου, χωρίς αύξηση του χρέους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.