ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στην Ιαπωνία ο Ζελένσκι

09:12 - 19 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στην Ιαπωνία ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα αυτό το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ουκρανός αξιωματούχος ασφαλείας, ασκώντας νέα πίεση στη Ρωσία από μια συμβολική πόλη.

Ο Ζελένσκι θα παραστεί στη Σύνοδο την Κυριακή, την τρίτη και τελευταία ημέρα, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι που εμπλέκονται στον προγραμματισμό της συνάντησης.

«Εκεί θα παρθούν αποφάσεις για πολύ σημαντικά ζητήματα και ως εκ τούτου η παρουσία του προέδρου μας είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Ολεξίι Ντανίλοφ, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας.

Οι ηγέτες της G7 αναμένεται ήδη να ανακοινώσουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στενότερη συνεργασία για την αντιμετώπιση της Κίνας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να φτάσει στην Ιαπωνία το βράδυ του Σαββάτου, ανέφερε μία από τις πηγές.

Νωρίτερα την Παρασκευή, οι ηγέτες της G7 κατέθεσαν στεφάνια στη Χιροσίμα, μια πόλη που, μαζί με το Ναγκασάκι, καταστράφηκε από ατομική βόμβα των ΗΠΑ πριν από 78 χρόνια που έληξε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια συμβολική κίνηση την ώρα που η απειλή της χρήσης πυρηνικών από τη Ρωσία παραμένει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.