ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Επιδεινώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάιο

11:48 - 24 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Γερμανία: Επιδεινώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάιο
Επιδεινώνονται οι προοπτικές της γερμανικής οικονομίας, καθώς ο ifo Business Climate Index υποχώρησε στις 91,7 μονάδες τον Μάιο, από 93,4 μονάδες τον Απρίλιο.

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη πτώση έπειτα από έξι συνεχόμενες ανόδους και οφείλεται στις πολύ πιο απαισιόδοξες προσδοκίες. Οι διευθυντές είναι κάπως λιγότερο ικανοποιημένοι με την τρέχουσα κατάστασή τους, ενώ οι γερμανικές εταιρείες είναι επιφυλακτικές για το επερχόμενο καλοκαίρι.

Στον τομέα της μεταποίησης, το επιχειρηματικό κλίμα είναι πολύ χειρότερο, με τις προσδοκίες να παρουσιάζουν ιδιαίτερα έντονη πτώση. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη μείωση από τον Μάρτιο του 2022 μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Η επιδείνωση των προσδοκιών μπορεί να παρατηρηθεί σε όλους σχεδόν τους κλάδους. Οι διευθυντές αξιολόγησαν επίσης την τρέχουσα κατάσταση ως λιγότερο θετική και οι εισερχόμενες παραγγελίες μειώθηκαν.

Ο δείκτης στον τομέα των υπηρεσιών παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος. Οι εταιρείες ήταν πιο ικανοποιημένες με την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση, αλλά ήταν πιο απαισιόδοξες για τους επόμενους μήνες.

Ο δείκτης του εμπορίου σημείωσε σημαντική πτώση. Ο δείκτης της τρέχουσας κατάστασης επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος μετά από πέντε μήνες και ο σκεπτικισμός ως προς τις προσδοκίες παρουσίασε αισθητή άνοδο. Το κλίμα επιδεινώθηκε ιδιαίτερα στο χονδρεμπόριο.

Στις κατασκευές, ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος υποχώρησε λόγω χειρότερων εκτιμήσεων για την τρέχουσα κατάσταση. Οι προσδοκίες παραμένουν τόσο απαισιόδοξες όσο και τον προηγούμενο μήνα.

epixeirmatikoklima

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.