ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BoE: Ευπρόσδεκτη η υποχώρηση του πληθωρισμού

18:42 - 24 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
BoE: Ευπρόσδεκτη η υποχώρηση του πληθωρισμού
Την υποχώρηση του βρετανικού πληθωρισμού σε μονοψήφιο αριθμό σχολίασε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), Άντριου Μπέιλι, χαρακτηριζοντάς την «ευπρόσδεκτη».

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπέιλι, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Wall Street Journal, τόνισε ότι η υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων είναι ευπρόσδεκτη, αλλά η BoE πρέπει να επικεντρωθεί στις τιμές των τροφίμων και στον δομικό πληθωρισμό που αυξήθηκε.

Ενώ οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό μειώνονταν και οι εταιρείες έστελναν μηνύματα ότι σκόπευαν να επιβραδύνουν τις αυξήσεις των τιμών τους, υπάρχει ο κίνδυνος ο πληθωρισμός να πέφτει μόνο αργά από εδώ και πέρα, είπε.

«Το ερώτημα για εμάς είναι πόσο κολλώδης και επίμονη είναι αυτού του είδους η διαδικασία και λάβετε υπόψη ότι έχουμε μια πολύ σφιχτή αγορά εργασίας στη χώρα» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ βρίσκεται εντός του στόχου να μειώσει τον πληθωρισμό στο μισό φέτος, όπως έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους, ο Μπέιλι είπε ότι είναι πολύ νωρίς για μια τέτοια πρόβλεψη. «Νομίζω ότι θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν οι ειδήσεις και τα στοιχεία, είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.