ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Fitch υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook για τις ΗΠΑ

08:12 - 25 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
H Fitch υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook για τις ΗΠΑ
Σε «αρνητική» υποβάθμισε την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου των ΗΠΑ η Fitch, καθώς το αδιέξοδο για την αύξηση του ορίου χρέους απειλεί τη μεγαλύτερη την αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η απόφαση «αντανακλά τις πολιτικές εντάσεις που εμποδίζουν την επίλυση του προβλήματος» που θα δινόταν «με την αύξηση ή την αναστολή της ισχύος του ορίου χρέους» του ομοσπονδιακού κράτους, καθώς «η προθεσμία πλησιάζει γρήγορα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, σημείωσε ότι παραμένει στις αρχές Ιουνίου η προθεσμία για την αθέτηση του ανώτατου ορίου χρέους και δήλωσε ότι θα ενημερώσει σύντομα το Κογκρέσο σχετικά με τα οικονομικά της κυβέρνησης.

Μιλώντας σε φόρουμ της Wall Street Journal, η Γέλεν δήλωσε ότι είναι δύσκολο να είναι ακριβής για το ποια ακριβώς ημέρα η αμερικανική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει έλλειψη κεφαλαίων, αλλά πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να γίνει πιο ακριβής, όσον αφορά την ημερομηνία μόλις εξετάσει τα έσοδα της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο Νουριέλ Ρουμπινί απηύθυνε και εκείνος χθες προειδοποίηση για μια αμερικανική χρεοκοπία και κραχ στις αγορές, καθώς εκτίμησε ότι η συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ μπορεί να φτάσει στην τελευταία στιγμή ή και να μην επιτευχθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.