ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Tιμά την επέτειο του μακελειού σε σχολείο του Τέξας

09:18 - 25 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Μπάιντεν: Tιμά την επέτειο του μακελειού σε σχολείο του Τέξας
Την επέτειο του μακελειού που διαπράχθηκε πριν από έναν χρόνο σε σχολείο της πόλης Ουβάλτνε, στην πολιτεία Τέξας, τίμησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του, Τζιλ Μπάιντεν, μίλησε για «αληθινά σκληρή μέρα», για τις οικογένειες που «κομμάτιασε» η σφαγή.

«Το να θυμόμαστε είναι σημαντικό, είναι επίσης οδυνηρό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Συνεχίζοντας, κάλεσε να προωθηθούν «νόμοι κοινής λογικής για τα όπλα», ιδίως να απαγορευτούν τα ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου AR-15, που είναι πολύ διαδεδομένα στις ΗΠΑ.

«Πάρα πολλοί χώροι της καθημερινής ζωής έχουν μετατραπεί σε τόπους σφαγών» στην Αμερική, κατήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας επίσης στην ομιλία του πως τα όπλα είναι πλέον η κυριότερη αιτία θανάτου παιδιών στη χώρα.

Η έκκληση του κ. Μπάιντεν, όσο παθιασμένη κι αν ήταν, δεν υπάρχει πρακτικά καμιά πιθανότητα να οδηγήσει σε απτές μεταρρυθμίσεις. Οι Ρεπουμπλικάνοι, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αντιμετωπίζουν με εχθρότητα οποιαδήποτε προσπάθεια να γίνει αυστηρότερη η νομοθεσία για τα όπλα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.