ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Στο 25% η πιθανότητα χρεοκοπίας των ΗΠΑ Κύριο

15:01 - 25 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
JP Morgan: Στο 25% η πιθανότητα χρεοκοπίας των ΗΠΑ
Στο 25% υπολογίζει τις πιθανότητες να παρέλθει η κρίσιμη προθεσμία χωρίς συμφωνία, όσον αφορά στο χρέος των ΗΠΑ, η JP Morgan.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της JP Morgan, Michael Feroli, σημείωσε: «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι μία συμφωνία που θα υπογραφεί σε νόμο πριν από την ‘X-date’, αν και βλέπουμε τις πιθανότητες να περάσουμε αυτή την ημερομηνία χωρίς αύξηση του ορίου χρέους γύρω στο 25% και σε ανοδική πορεία».

Παράλληλα, σύμφωνα με τους αναλυτές του επενδυτικού οίκου, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα μπορούσε να αποφύγει μια τεχνική χρεοκοπία, δίνοντας προτεραιότητα στις αποπληρωμές ομολόγων έναντι άλλων υποχρεώσεων.

Μάλιστα, η Fitch υποβάθμισε τις προοπτικές των ΗΠΑ σε αρνητικές και επιβεβαίωσε ότι θα υποβαθμίσει το ΑΑΑ εάν η κυβέρνηση αποπληρώσει τα ομόλογα, αλλά αθετήσει άλλες υποχρεώσεις της. Μία αποτυχία έγκαιρης αποπληρωμής κεφαλαίου και τόκων σε ομόλογα θα καταλήξει «σε πολύ χειρότερα αποτελέσματα», σημείωσε ο οίκος αξιολόγησης.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, σημείωσε ότι παραμένει στις αρχές Ιουνίου η προθεσμία για την αθέτηση του ανώτατου ορίου χρέους και δήλωσε ότι θα ενημερώσει σύντομα το Κογκρέσο σχετικά με τα οικονομικά της κυβέρνησης. Μιλώντας σε φόρουμ της Wall Street Journal, η Γέλεν δήλωσε ότι είναι δύσκολο να είναι ακριβής για το ποια ακριβώς ημέρα η αμερικανική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει έλλειψη κεφαλαίων, αλλά πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να γίνει πιο ακριβής, όσον αφορά την ημερομηνία μόλις εξετάσει τα έσοδα της κυβέρνησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.