ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σερβία: Αντιδράσεις για την αστυνομική επιχείρηση στο βόρειο Κόσοβο-Έκκληση αποκλιμάκωσης

17:18 - 27 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Σερβία: Αντιδράσεις για την αστυνομική επιχείρηση στο βόρειο Κόσοβο-Έκκληση αποκλιμάκωσης
Να παραμείνει σε ισχύ η κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων αποφάσισε το Συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Σερβίας κατά την έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εξαιτίας της κρίσης στο βόρειο Κόσοβο.

Επίσης εξουσιοδότησε τον αρχηγό του ΓΕΣ στρατηγό Μίλαν Μοϊσίλοβιτς να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την διοίκηση της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης στο Κόσοβο - KFOR και το ΝΑΤΟ με στόχο την προστασία του σερβικού πληθυσμού.

Χθες Παρασκευή ο Βούτσιτς αντιδρώντας στην αστυνομική επιχείρηση για την εγκαθίδρυση των νέων Δημάρχων στον βορρά του Κοσόβου, έθεσε σε κατάσταση «μάχιμης ετοιμότητας» τις ένοπλες δυνάμεις και διέταξε την μετακίνηση μονάδων προς τα διοικητικά σύνορα με το Κόσοβο.

Το ΝΑΤΟ κάλεσε την Πρίστινα να λάβει άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης ενώ οι ΗΠΑ καταδίκασαν την συμπεριφορά της κυβέρνησης του Κοσόβου.

Την αστυνομική επιχείρηση στο βόρειο Κόσοβο καταδίκασαν επίσης και οι χώρες του πενταμελούς σχήματος Quint (ΗΠΑ, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Γερμανία), καλώντας την κυβέρνηση στην Πρίστινα να υποχωρήσει και να εργαστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.