ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Ερντογάν-Στόλτενμπεργκ σήμερα (4/6) στην Κωνσταντινούπολη

11:19 - 04 Ιουν 2023 | Ειδήσεις
Συνάντηση Ερντογάν-Στόλτενμπεργκ σήμερα (4/6) στην Κωνσταντινούπολη
Με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί σήμερα (4/6) ο τούρκος πρόεδρος, με αντικείμενο την προσπάθεια άρσης των ενστάσεων της Αγκύρας στην ένταξη της Σουηδίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η συνάντηση Ερντογάν – Στόλτενμπεργκ θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη και όχι στην Άγκυρα. 

Ο Ερντογάν θα ταξιδέψει  από την Άγκυρα για την Κωνσταντινούπολη περίπου στις 11 π,.μ. άρα η συνάντηση υπολογίζεται ότι θα γίνει μετά το  μεσημέρι. 

Η Νατοϊκή πλευρά επιθυμεί το θέμα της Σουηδίας να έχει επιλυθεί μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα γίνει στις 11 και 12 Ιουλίου στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Ερντογάν ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση της κυβέρνησής του. Πιο συγκεκριμένα, νέος υπουργός Εξωτερικών στη θέση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναλαμβάνει ο Χακάν Φιντάν, μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΜΙΤ, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριων Τουρκίας -  νέος διευθυντής της ΜΙΤ ο Ιμπραήμ Καλίν, μέχρι τώρα εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Νέος υπουργός Αμυνας ο Γιασάρ Γκιουλέρ, μεχρι τωρα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, όπως που είχε συμβεί και με τον προκατόχό του, Χουλουσί Ακάρ.

Νέος υπουργός οικονομικών ο Μεχμέτ Σιμσέκ, ο οποίος θεωρείται συνομιλητής των αγορών και των επενδυτών. Ο Ερντογάν θέλει να ξανακερδίσει τις αγορές, επαναφέροντας έναν υποστηρικτή της συμβατικής οικονομίας για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη μετά τις εκλογές. 

Στη θέση του αντιπροέδρου ο Ερντογάν διόρισε τον Τζεβντέτ Γιλμάζ, τον μέχρι σήμερα αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων διορίστηκε ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ. Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού απομακρύνθηκε, όπως αναμενόταν, από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο αναλαμβάνει ο Αλί Γιερλίκαγια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.