ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Ακόμα δύο αυξήσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ

18:29 - 06 Ιουν 2023 | Ειδήσεις
Goldman Sachs: Ακόμα δύο αυξήσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ
Ακόμα δύο αυξήσεις των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσεις προβλέπει η Goldman Sachs από την ΕΚΤ, με τα επιτόκια να φτάνουν στο 3,75%.

Ειδικότερα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι στη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου, η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης και άλλο τόσο στη σύνοδο του Ιουλίου.

«Ενώ ο βασικός πληθωρισμός συνεχίζει να μειώνεται από την κορύφωσή του μετά την πανδημία, παραμένει αυξημένος και η ισχυρή αύξηση των μισθών θα μπορούσε να ωθήσει τον πληθωρισμό του τομέα των υπηρεσιών ακόμη πιο ψηλά», αναφέρουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη τους επόμενους 12 μήνες μειώθηκαν στο 4,1% από 5% τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ. Για τα επόμενα τρία χρόνια, μειώθηκαν από 2,9% σε 2,5%,πλησιάζοντας πιο κοντά στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%.

Ο  Κλάας Κνοτ, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, μιλώντας σε εκδήλωση στο Λουξεμβούργο, τόνισε ότι η ΕΚΤ «θα πρέπει να συνεχίσει να συσφίγγει τη νομισματική πολιτική για όσο διάστημα χρειαστεί , έως ότου δούμε τον πληθωρισμό να επιστρέψει στο στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.