ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Οι Ουκρανοί αντιμέτωποι με κίνδυνο ασθενειών λόγω των πλημμυρών

10:27 - 08 Ιουν 2023 | Ειδήσεις
Reuters: Οι Ουκρανοί αντιμέτωποι με κίνδυνο ασθενειών λόγω των πλημμυρών
Τη στιγμή που η Μόσχα και το Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για το ρήγμα που προκλήθηκε στο φράγμα Καχόβκα, εκατοντάδες Ουκρανοί πολίτες έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους, ενώ πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες.

Ειδικότερα, το Κίεβο έχει τονίσει ότι οι πλημμύρες από την περιβαλλοντική καταστροφή θα αφήσουν χωρίς σπίτι και πόσιμο νερό εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εμφανιστούν αρρώστιες.

Παράλληλα από το ρήγμα θα πλημμυρίσουν δεκάδες χιλιάδες εκτάρια γεωργικής γης και θα μετατραπούν τουλάχιστον 5.000.000 στρέμματα, που στερούνται άρδευσης, σε ερήμους, όπως αναφέρει το Reuters.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόσοι άνθρωποι θα πεθάνουν στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές εξαιτίας των πλημμυρών, ζητώντας μια «σαφή και ταχεία αντίδραση από τον κόσμο» για τη στήριξη των θυμάτων.

{https://twitter.com/AleksandrX13/status/1666532627128504321}

«Η κατάσταση στα κατεχόμενα τμήματα της περιοχής της Χερσώνας είναι απολύτως καταστροφική. Οι κατακτητές απλά εγκαταλείπουν τους ανθρώπους σε τρομακτικές συνθήκες. Χωρίς βοήθεια, χωρίς νερό, που έχουν μείνει στις στέγες των σπιτιών σε βυθισμένες κοινότητες».

Οι κάτοικοι στην ελεγχόμενη πλευρά από την Ουκρανία, μια εύφορη, ελώδη περιοχή που εκτείνεται μέχρι τις εκβολές του Δνείπερου στη Μαύρη Θάλασσα, κατηγόρησαν για την κατάρρευση του φράγματος τα ρωσικά στρατεύματα που το κρατούσαν στην ανατολική όχθη του ποταμού.

«Μας μισούν», δήλωσε ο κάτοικος του παραποτάμιου χωριού Oleksandr Reva. «Θέλουν να καταστρέψουν το ουκρανικό έθνος και την ίδια την Ουκρανία. Και δεν τους νοιάζει με ποια μέσα, γιατί τίποτα δεν είναι ιερό γι' αυτούς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.