ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία-Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έρευνες στα γραφεία των διοργανωτών για διαφθορά

13:29 - 20 Ιουν 2023 | Ειδήσεις
Γαλλία-Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έρευνες στα γραφεία των διοργανωτών για διαφθορά
Έρευνες σε αρκετές δομές που συνδέονται με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024, πραγματοποιούν την Τρίτη (20/6) οι γαλλικές Αρχές, στο πλαίσιο δύο δικαστικών ερευνών που αφορούν υποψίες παρατυπίας όσον αφορά δημόσιες συμβάσεις.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Le Monde, αστυνομικοί βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής (Cojop), στο Σεν Ντενί, του δημόσιου φορέα που είναι υπεύθυνος για τις Ολυμπιακές υποδομές (Solideo), στο Παρίσι και στα κεντρικά γραφεία πολλών εταιρειών και συμβούλων που συνδέονται με τη διοργάνωση των Αγώνων, στο Παρίσι και στα προάστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας, τις οποίες επιβεβαίωσε η Εθνική Οικονομική Εισαγγελία (PNF), η πρώτη διαδικασία, που ξεκίνησε το 2022, αφορά έλεγχο της Γαλλικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς (AFA) που αποκάλυψε υποψίες για παρατυπίες σε ορισμένες δημόσιες συμβάσεις. μέσω της Cojop και της Solideo.

Σε δύο εκθέσεις που συντάχθηκαν στις αρχές του 2021, η ύπαρξη των οποίων είχε δημοσιοποιηθεί από το Le Canard Enchaîné, η AFA ανησυχούσε για τους σοβαρούς κινδύνους «σύγκρουσης συμφερόντων» και «ευνοιοκρατίας» κατά την κατανομή των δημοσίων συμβάσεων που συνδέονται με τη διοργάνωση των Αγώνων του 2024.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.