ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απροσδόκητη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην ευρωζώνη τον Αύγουστο

12:56 - 07 Αυγ 2023 | Ειδήσεις
Απροσδόκητη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην ευρωζώνη τον Αύγουστο
Το ηθικό των επενδυτών στην ευρωζώνη ανέβηκε απροσδόκητα τον Αύγουστο, τερματίζοντας τρεις συνεχόμενους μήνες πτώσης, καθώς ο πληθωρισμός έχει χάσει μέρος της εκρηκτικής του δυναμικής, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις μόνιμης μεταστροφής του κλίματος, σύμφωνα με την Sentix.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (7/8), ο δείκτης Sentix για την ευρωζώνη αυξήθηκε στις -18,9 μονάδες τον Αύγουστο από -22,5 τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για περαιτέρω πτώση στο -24,3.

Ειδικά η Γερμανία έχει γίνει «ο ασθενής» της ευρωζώνης και επιβαρύνει την περιοχή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sentix, Πάτρικ Χούσι, με το ηθικό των επενδυτών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2022.

Ο υποδείκτης για τις μελλοντικές προσδοκίες στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε 7,3 μονάδες στις -17,3.

Η «πιο μετριοπαθής άποψη» για τους επόμενους έξι μήνες οφείλεται στο ότι οι επενδυτές βλέπουν ότι το ζήτημα του πληθωρισμού χάνει μέρος της εκρηκτικής του δυναμικής, είπε ο Χούσι, αν και δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι η κατάσταση θα συνεχίσει να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Η οικονομία στην ευρωζώνη παραμένει σε κατάσταση ύφεσης. Επομένως, δεν μπορεί να υπάρχει χαρά για αυτή την εξέλιξη», επεσήμανε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.