ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: Πρόκληση για τους κεντρικούς τραπεζίτες η αποτελεσματική επικοινωνιακή πολιτική

18:06 - 04 Σεπ 2023 | Ειδήσεις
Λαγκάρντ: Πρόκληση για τους κεντρικούς τραπεζίτες η αποτελεσματική επικοινωνιακή πολιτική
Έμφαση στην αποτελεσματική επικοινωνία, προκειμένου οι τράπεζες να επικοινωνήσουν στους πολίτες τις απαραίτητες κινήσεις για την πτώση του πληθωρισμού, έδωσε σε ομιλία της στο European Economics Financial Centre στο Λονδίνο, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να κρατήσουν σθεναρά τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό στους στόχους τους σε μια περίοδο που οι αλλαγές στις αγορές εργασίας και ενέργειας καθώς και οι γεωπολιτικές αναταραχές προκαλούν διακυμάνσεις των τιμών», δήλωσε. «Θα είναι κρίσιμο για τις κεντρικές τράπεζες να διατηρήσουν σταθερό τον πήχη των προσδοκιών για τον πληθωρισμό ».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της τράπεζας έκανε αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και «την αυξανόμενη παλίρροια των fake news», επειδή παρεμπoδίζουν όπως είπε το έργο της επικοινωνιακής πολιτικής και του καθορισμού προσδοκιών για τον πληθωρισμό.

 «Οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής δεν μπορούν πλέον να θεωρούν δεδομένη την προσοχή των ανθρώπων στην εποχή του διαδικτύου. Μια πρόσφατη μελέτη διαπιστώνει ότι η μέση διάρκεια προσοχής σε μια οθόνη έχει πέσει κατακόρυφα από περίπου 150 δευτερόλεπτα το 2004 σε μόλις 47 δευτερόλεπτα σήμερα.

Γίνεται επίσης ολοένα και πιο δύσκολη η διάδοση πραγματικών πληροφοριών. Τα ψέματα στο Twitter, τώρα γνωστό ως X, διαπιστώθηκε ότι εξαπλώνονται περίπου 10 έως 20 φορές πιο γρήγορα από τα γεγονότα. Και περισσότερα tweets με κείμενα γνώμης είναι πιθανό να προσεγγίσουν περισσότερους ανθρώπους. Για παράδειγμα, η έρευνα δείχνει ότι τα tweets που σχετίζονται με την ΕΚΤ με αρνητικές, ισχυρότερες ή πιο υποκειμενικές απόψεις είναι πιο πιθανό να ανανεωθούν, να αρέσουν ή να αναμεταδοθούν και να αναπαραχθούν».

{https://twitter.com/ecb/status/1698690430181736587}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.