ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένοχος ο Τραμπ: Παρουσίαζε ψευδείς οικονομικές καταστάσεις για μια δεκαετία

09:14 - 27 Σεπ 2023 | Ειδήσεις
Ένοχος ο Τραμπ: Παρουσίαζε ψευδείς οικονομικές καταστάσεις για μια δεκαετία
Δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ένοχους τον Ντόναλντ Τραμπ και τους ενήλικους γιους του για απάτη. Οι Τραμπ παρείχαν ψευδείς οικονομικές καταστάσεις για περίπου μια δεκαετία.

Η απόφαση επιλύει τη βασική αξίωση που διατύπωσε η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμ, η οποία κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και την προσωπική του επιχείρηση πως διόγκωσαν παράνομα τα περιουσιακά στοιχεία τους.

Η Τζέιμ μήνυσε τον Τραμπ τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατηγορώντας τον ίδιο, τους δύο ενήλικους γιους του και τον Trump Organization (Οργανισμός Τραμπ) ότι έχουν πει ψέματα σχετικά με την καθαρή του αξία και τις αξίες του ενεργητικού του μεταξύ 2011 και 2021. Η γενική εισαγγελέας  ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορούμενοι εξέδωσαν ψευδή επιχειρηματικά αρχεία και οικονομικές καταστάσεις προκειμένου να επιτύχουν καλύτερους όρους σε τραπεζικά δάνεια και ασφαλιστικές συμφωνίες και να πληρώσουν λιγότερο φόρο.

Όπως ανέφερε, ο Τραμπ διόγκωσε την περιουσία του κατά 2,23 δισεκ. δολάρια – και σε μια περίπτωση κατά 3,6 δισεκ. δολάρια – στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις που δόθηκαν σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται η έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, το ρετιρέ στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν, διάφορα κτίρια γραφείων και γήπεδα γκολφ.

«Τα έγγραφα εδώ περιέχουν ξεκάθαρα δόλιες αποτιμήσεις που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι στις επιχειρήσεις», έγραψε ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον.

Η απόφαση του δικαστή του πολιτειακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης συνιστά πλήγμα για τον Τραμπ, περιορίζοντας εν πολλοίς την προγραμματισμένη για τις 2 Οκτωβρίου δίκη στον ορισμό της αποζημίωσης που θα κληθούν να καταβάλουν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.