ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γέλεν: Καμία δυσλειτουργία στις χρηματοπιστωτικές αγορές από την αύξηση επιτοκίων

16:17 - 09 Οκτ 2023 | Ειδήσεις
Γέλεν: Καμία δυσλειτουργία στις χρηματοπιστωτικές αγορές από την αύξηση επιτοκίων
«Δεν έχω δει κανένα στοιχεία δυσλειτουργίας που να συνδέεται με την αύξηση των επιτοκίων» σημείωσε, στην έναρξη των ετήσιων συνεδριάσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Μαρακές, η Τζάνετ Γέλεν, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Μιλώντας στους Financial Times, η Γέλεν υπογράμμισε ότι «όταν τα επιτόκια είναι πιο ευμετάβλητα μερικές φορές βλέπεις κάποια επίδραση στη λειτουργία της αγοράς, είναι ανεμενόμενο».

Σχολιάζοντας την έκθεση για τις θέσεις εργασίας, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ τόνισε ότι. Είναι «εντυπωσιακή», προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη είναι «θετική».

«Είναι συνεπής με μια πορεία στην οποία, συνολικά, δεν φαίνεται περισσότερη στενότητα στην αγορά εργασίας», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι ο βασικός πληθωρισμός, από τον οποίο αφαιρούνται οι ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, «συμπεριφέρθηκε πολύ καλά».

Στις διεξαγόμενες ετήσιες συνεδριάσεις Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών αναμένεται να επικεντρωθεί στις προσπάθειες για ενίσχυση της οικονομικής δύναμης των δύο οργανισμών. Στόχος των ΗΠΑ να αυξήσουν τη στήριξη στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες, να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή πιο άμεσα και να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη διεθνή επιρροή της Κίνας, γράφουν οι Financial Times.

«Πιστεύουμε ότι η φόρμουλα πρέπει να επανεξεταστεί», είπε για το σύστημα ποσοστώσεων του ΔΝΤ, στο οποίο οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:20 - 09 Οκτ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.