ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UNICEF-Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 2.360 παιδιά έχουν σκοτωθεί στους βομβαρδισμούς

09:25 - 25 Οκτ 2023 | Ειδήσεις
UNICEF-Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 2.360 παιδιά έχουν σκοτωθεί στους βομβαρδισμούς
Τουλάχιστον 2.360 παιδιά σκοτώθηκαν και 5.634 τραυματίστηκαν στις επιθέσεις που σημειώνονται τις τελευταίες 18 ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τη UNICEF.

Σύμφωνα με τα σοκαριστικά στοιχεία, περισσότερα από 400 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται καθημερινά. Περισσότερα από 30 παιδιά στο Ισραήλ φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες άλλα παραμένουν αιχμάλωτα στη Γάζα.

Τα παιδιά και οι οικογένειες στη Γάζα, επισημαίνει η UNICEF, δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε νοσοκομεία. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ενόψει μιας αναμενόμενης χερσαίας εισβολής, αλλά δεν υπάρχει πουθενά ασφαλές μέρος για αυτούς να πάνε.

Αυτή η περίοδος των 18 ημερών είναι η πιο θανατηφόρα κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Γάζα και το Ισραήλ από το 2006.

«Η UNICEF απευθύνει επειγόντως έκκληση σε όλα τα μέρη να συμφωνήσουν σε μια κατάπαυση του πυρός, να επιτρέψουν την ανθρωπιστική πρόσβαση και να απελευθερώσουν όλους τους ομήρους», δήλωσε η Αντέλ Κοντρ, Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. «Ακόμη και οι πόλεμοι έχουν κανόνες. Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται - ιδιαίτερα τα παιδιά - και πρέπει να καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να τους γλιτώσουν σε όλες τις περιστάσεις», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.