ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο FDA ενέκρινε το φάρμακο Mounjaro για την παχυσαρκία

21:31 - 08 Νοε 2023 | Ειδήσεις
Ο FDA ενέκρινε το φάρμακο Mounjaro για την παχυσαρκία
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) άναψε το «πράσινο φως» στο φάρμακο τύπου 2 για το διαβήτη tirzepatide για χρήση στη χρόνια διαχείριση βάρους, επισημοποιώντας τη χρήση ενός φαρμάκου που ήδη έχει συνταγογραφηθεί ευρέως εκτός ετικέτας για την απώλεια βάρους.

Το φάρμακο, που λέγεται ήδη Mounjaro για τον διαβήτη, θα ονομάζεται Zepbound για την απώλεια βάρους, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του FDA. Κατασκευασμένο από την Eli Lilly, είναι μέρος μιας νέας κατηγορίας φαρμάκων που περιλαμβάνει τη σεμαγλουτίδη, που χρησιμοποιείται στο Ozempic για τον διαβήτη και στο Wegovy για απώλεια βάρους, η δημοτικότητα των οποίων έχει «εκτοξευθεί» τα τελευταία χρόνια.

Το Zepbound φάνηκε σε κλινικές δοκιμές να αποδίδει περισσότερο από 20% στη μέση απώλεια βάρους σε υψηλότερες δόσεις σε διάστημα 72 εβδομάδων, με ισχυρότερα αποτελέσματα απ’ ό,τι παρατηρήθηκαν σε άλλα εγκεκριμένα φάρμακα.

Ο FDA το ενέκρινε για άτομα με παχυσαρκία ή για άτομα που χαρακτηρίζονται ως υπέρβαρα με τουλάχιστον μία πάθηση υγείας που σχετίζεται με το βάρος, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιακή νόσο, την ίδια ένδειξη όπως και για το Wegovy.

Όπως στην περίπτωση άλλων παρόμοιων φαρμάκων, λαμβάνεται ως εμβόλιο που κάνουν οι ασθενείς μία φορά την εβδομάδα και συνιστάται εκτός από μια δίαιτα με μειωμένες θερμίδες και αυξημένη άσκηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.