ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η έλλειψη παραγγελιών στις επιχειρήσεις επιβαρύνει την γερμανική οικονομία

10:14 - 05 Φεβ 2024 | Ειδήσεις
Η έλλειψη παραγγελιών στις επιχειρήσεις επιβαρύνει την γερμανική οικονομία
Η έλλειψη παραγγελιών στη μεταποίηση επιβαρύνει όλο και περισσότερο τη γερμανική οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ifo Institute,τον Ιανουάριο, το 36,9% των μεταποιητικών επιχειρήσεων ανέφεραν έλλειψη παραγγελιών, από 36,0% τον Οκτώβριο. Πριν από ένα χρόνο, το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 20,9%.

Στον τομέα των υπηρεσιών, το ποσοστό αυξήθηκε από 29,3% σε 32,1%.

«Η έλλειψη παραγγελιών έχει επιδεινωθεί αισθητά το τελευταίο έτος. Σχεδόν κανένας κλάδος δεν έχει γλιτώσει», λέει ο Klaus Wohlrabe, επικεφαλής των ερευνών του ifo.

«Επιπλέον, τα ανεκτέλεστα υπόλοιπα παραγγελιών συρρικνώνονται».

Στη μεταποίηση, τα παράπονα για έλλειψη παραγγελιών είναι πιο έντονα στις βιομηχανίες έντασης ενέργειας. Στη βιομηχανία χαρτιού, το ποσοστό είναι 53,9%, στην κατασκευή βασικών μετάλλων είναι 53,3% και στη χημική βιομηχανία εξακολουθεί να είναι 40,6%. Οι εταιρείες στη βιομηχανία τροφίμων επηρεάζονται λιγότερο (14,9%).

Μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών, είναι κυρίως τα γραφεία προσλήψεων (54,6%) που λαμβάνουν λιγότερες παραγγελίες λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης.

Στον τομέα της φιλοξενίας, το 38,6% των επιχειρήσεων αναφέρει έλλειψη επισκεπτών. Ακόμη και μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών πληροφορικής, η κατάσταση θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Περίπου το ένα τρίτο των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν πρόσθετες παραγγελίες.

Ο κλάδος των συμβούλων είναι σχετικά απαλλαγμένος από ανησυχίες για τη ζήτηση (6,8%).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.