ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βουτιά» 7% στις μετοχές της L'Oreal-«Άλματα» προόδου για την Hermes

18:05 - 09 Φεβ 2024 | Ειδήσεις
«Βουτιά» 7% στις μετοχές της L'Oreal-«Άλματα» προόδου για την Hermes
Οι μετοχές της L'Oreal έφτασαν να χάνουν πάνω από 7,3% σήμερα Παρασκευή (9/2), καθώς η εταιρεία ανέφερε χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις και έδειξε επιβράδυνση της ζήτησης στην Ασία.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η μεγαλύτερη μάρκα ομορφιάς στον κόσμο ανακοίνωσε την Πέμπτη πωλήσεις για το τέταρτο τρίμηνο κάτω από τις προβλέψεις, αυξημένες κατά 2,8%, στα 10,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι αναλυτές της Barclays είχαν προβλέψει ένα ποσό κοντά στα 10,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία κατέγραψε επίσης αύξηση 7,6% στις πωλήσεις ολόκληρου του 2023, στα 41,18 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι πωλήσεις στη Βόρεια Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, υποχώρησαν 6,2% κατά την τρίμηνη περίοδο. Οι πωλήσεις κατά τα άλλα αυξήθηκαν στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Ο CEO Nicolas Hieronimus δήλωσε την Παρασκευή ότι η εταιρεία παραμένει πολύ φιλόδοξη στην Κίνα, προσθέτοντας ότι έχει ισχυρά σχέδια ανάπτυξης για τη χώρα το 2024 και μετά, σύμφωνα με το Reuters.

Γενικότερα, ο τομέας της πολυτέλειας βρίσκεται υπό πίεση από τα τέλη του 2023, καθώς οι δύσκολες μακροοικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες έχουν επιβαρύνει τις καταναλωτικές δαπάνες, κυρίως στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Παρόλα αυτά, ορισμένες μάρκες υψηλής ποιότητας φαίνεται να έχουν αντισταθεί στην τάση, συνεχίζοντας να προσελκύουν όλο και πιο επιλεκτικούς αγοραστές.

Οι μετοχές της Hermes

Σημείωσαν άνοδο 5,1% την Παρασκευή, αφού ανακοίνωσαν αύξηση των πωλήσεων, καθώς οι πλούσιοι καταναλωτές συνεχίζουν να αναζητούν τις αποκλειστικές τσάντες Birkin και τα μεταξωτά μαντήλια της, παρά την άνοδο των τιμών.

Τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 18% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες στα 3,36 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα του έτους αυξήθηκαν κατά 21% στα 13,42 δισ. ευρώ. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σχέδια για έκτακτο μέρισμα 10 ευρώ ανά μετοχή.

Μιλώντας την Παρασκευή, ο εκτελεστικός πρόεδρος Axel Dumas δήλωσε ότι οι τιμές των προϊόντων είναι πιθανό να αυξηθούν κατά μέσο όρο 8% έως 9% το 2024, σύμφωνα με το Bloomberg, κάτι που, όπως είπε, είναι ενδεικτικό της συνεχούς ελκυστικότητας της εταιρείας σε μια ολοένα και πιο «πολωμένη» αγορά.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:09 - 09 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.