ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Απροσδόκητη μείωση των παραγγελιών για διαρκή αγαθά τον Ιανουάριο

17:36 - 27 Φεβ 2024 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Απροσδόκητη μείωση των παραγγελιών για διαρκή αγαθά τον Ιανουάριο
Μείωση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη παρουσίασαν τον Ιανουάριο οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά κατασκευής στις ΗΠΑ -κυρίως λόγω της απότομης πτώσης των κρατήσεων για εμπορικά αεροσκάφη. Η εικόνα στις επιχειρηματικές επενδύσεις και τον εξοπλισμό ήταν μικτή.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες για αγαθά που προορίζονται να διαρκέσουν τρία ή περισσότερα χρόνια μειώθηκαν κατά 6,1% τον περασμένο μήνα, ενώ παράλληλα αναθεωρήθηκαν πτωτικά και τα στοιχεία για τον Δεκέμβριο, δείχνοντας μείωση κατά 0,3% αντί του αμετάβλητου που είχε δείξει η αρχική μέτρηση.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μεγάλη πτώση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών, όμως την τοποθετούσαν κοντά στο 4,5%.

Η εικόνα ήταν διαφορετική για τις παραγγελίες μη αμυντικών κεφαλαιουχικών αγαθών, εξαιρουμένων των αεροσκαφών, κάτι που θεωρείται θετική ένδειξη για τα επιχειρηματικά σχέδια, καθώς αυξήθηκαν -έστω και ελαφρώς- κατά 0,1%, μετά την πτώση 0,6% τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι οι δομικές παραγγελίες βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών αναθεωρήθηκαν επίσης πτωτικά τον Δεκέμβριο, ενώ υπήρχαν εκτιμήσεις για αύξηση 0,2%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.