ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζελένσκι: Ανισόρροπος ο Πούτιν, έριξε πύραυλο κοντά σε ηγέτη χώρας

17:30 - 12 Μαρ 2024 | Ειδήσεις
Ζελένσκι: Ανισόρροπος ο Πούτιν, έριξε πύραυλο κοντά σε ηγέτη χώρας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως ένα «ανισόρροπο/άρρωστο» άτομο, του οποίου ο μοναδικός στόχος είναι η καταστροφή των πάντων στην Ουκρανία, αναφερόμενος και στην επίθεση με πύραυλο στην Οδησσό κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Οι άνθρωποι ρωτούν ποιοι είναι οι στόχοι του Πούτιν... Είναι ανισόρροπο/άρρωστο άτομο. Ο πρώτος του στόχος είναι η καταστροφή της Ουκρανίας και ό,τι ζει στην Ουκρανία με κάθε μέσο... Οι στόχοι του είναι αμετάβλητοι: η καταστροφή του κράτους μας, η ανεξαρτησία μας. Αυτό είναι γεγονός. Επιδιώκει περαιτέρω να εκμηδενίσει τα πάντα. Αυτός είναι ο κύριος στόχος του. Δεν ξέρει καν πώς θα τελειώσει αυτό. Το πιο σημαντικό για αυτόν είναι να μην επιβιώσει το κράτος μας», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, η ανεπάρκεια του Πούτιν αποδεικνύεται, μεταξύ άλλων, από το πρόσφατο γεγονός στην Ουκρανία, στις 6 Μαρτίου, όταν οι Ρώσοι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στην περιοχή της Οδησσού, όπου ήταν η αντιπροσωπεία του Ουκρανού προέδρου και του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Όταν έχουμε πόλεμο και όταν έχουμε τον ηγέτη της Ελλάδας ή έναν ηγέτη οποιασδήποτε χώρας και τότε εσείς, δεν έχει σημασία ποιος είναι ο στόχος σας, κάνετε επικίνδυνα βήματα και ο βαλλιστικός πύραυλός σας χτυπά μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από εκεί που είναι αυτός ο ηγέτης, πιστεύω ότι πρόκειται απλώς για ένα ανισσόροπο άτομο», είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν είναι δυνατόν αυτή να ήταν προειδοποίηση του Πούτιν προς άλλους ηγέτες ότι δεν πρέπει να έρθουν στην Ουκρανία, ο Ζελένσκι είπε ότι δεν πιστεύει ότι αξίζει να αντιδράσουμε στις προειδοποιήσεις του Πούτιν επειδή είναι ανισσόροπος.

«Ο Πούτιν αποκτά εξουσία μόνο όταν οι ηγέτες φοβούνται τις προειδοποιήσεις του, όταν οι κοινωνίες φοβούνται ένα άτομο που είναι άρρωστο», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.