ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλειο...timing Πούτιν: Σε άνοδο η οικονομία της Ρωσίας ενόψει εκλογών Κύριο

10:25 - 14 Μαρ 2024 | Ειδήσεις
Τέλειο...timing Πούτιν: Σε άνοδο η οικονομία της Ρωσίας ενόψει εκλογών
Παρά τις κυρώσεις της Δύσης, η οικονομία της Ρωσίας βρίσκεται σε άνοδο. Δύο χρόνια μετά την εισβολή στην Ουκρανία, οι μισθοί εκτινάσσονται στα ύψη, η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό και το ρούβλι έχει σταθεροποιηθεί.

Το timing φυσικά είναι ιδανικό για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενόψει των προεδρικών εκλογών (15-17 Μαρτίου), στις οποίες αναμένεται να επικρατήσει άνετα.

Για τα άτομα με τα χαμηλότερα εισοδήματα της χώρας οι μισθοί τα τελευταία τρία τρίμηνα έχουν αυξηθεί ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο τμήμα της κοινωνίας, σημειώνοντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης περίπου 20%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πρόκειται ασφαλώς για μία ακόμα προεκλογική απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν που είναι βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί. Ωστόσο, η Ουκρανία είναι αποφασισμένη να υπονομεύσει τη γιορτή του Πούτιν και πρόσφατα εξαπέλυσε επιθέσεις με drone που σταμάτησαν την παραγωγή σε τρία διυλιστήρια πετρελαίου βαθιά στη ρωσική επικράτεια.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι τα χτυπήματα είχαν στόχο «να ματαιώσουν τις εκλογές στη Ρωσία», αλλά απέτυχαν.

Και για να μην... ξεχνιόμαστε υπενθύμισε πως "αν χρειαστεί", δεν θα διστάσει να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων.

«Είναι ζωτικής σημασίας να υπογραμμίσουμε τη συνοχή μας και την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε μπροστά μαζί. Κάθε ψήφος που ρίχνετε έχει αξία και νόημα», ανέφερε ακόμα ο Ρώσος ηγέτης σε διάγγελμά του μέσω βίντεο το οποίο μεταδόθηκε αρχικά στη ρωσική Άπω Ανατολή. «Για τον λόγο αυτόν σας ζητώ τις επόμενες ημέρες να ασκήσετε το δικαίωμα σας να ψηφίσετε», πρόσθεσε.

Ο 71χρονος Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία στη Ρωσία ως πρόεδρος ή πρωθυπουργός από το 2000. Στις προεδρικές εκλογές αντιμετωπίζει τρεις αντιπάλους κανένας από τους οποίους δεν τον έχει επικρίνει.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει τη στήριξη της πλειονότητας των Ρώσων, ενώ μία από αυτές τον εμφανίζει να συγκεντρώνει το 75% της πρόθεσης ψήφου. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:18 - 14 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.