ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστρία: Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας για την αποτροπή κατασκοπείας

19:34 - 01 Απρ 2024 | Ειδήσεις
Αυστρία: Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας για την αποτροπή κατασκοπείας
Ο Καγκελάριος της Αυστρίας ανακοίνωσε την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, μετά την σύλληψη ατόμου που εργάζονταν για την διαλυθείσα εγχώρια μυστική υπηρεσία με τις κατηγορίες της διενέργειας κατασκοπείας.

«Είναι αναγκαίο να αποτρέψουμε τις απειλές για την Αυστρία που προέρχονται από «τα ρωσικά δίκτυα κατασκοπείας», που διεισδύουν ή εκμεταλλεύονται πολιτικά κόμματα ή δίκτυα», δήλωσε ο Καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ. Το Συμβούλιο θα συγκληθεί στις 9 Απριλίου.

Χθες (31/3), το Κρατικό Δικαστήριο της Βιέννης αποφάσισε την προφυλάκιση πρώην υπαλλήλου του διαλυθέντος Ομοσπονδιακού Γραφείου Κρατικής Προστασίας και Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας (BVT), που συνελήφθη την Παρασκευή με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και μυστικής δραστηριότητας κατασκοπείας σε βάρος της Αυστρίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικαστηρίου, η σύλληψη του άνδρα πραγματοποιήθηκε λόγω κινδύνων συνωμοσίας και διάπραξης αδικήματος. Το γραφείο του εισαγγελέα στη Βιέννη ζήτησε την προφυλάκιση του, ωστόσο, δεν ανέφερε για λογαριασμό ποιάς χώρας διενεργούσε κατασκοπεία.Ο άνδρας αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.