ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ISIS: Απειλεί με επιθέσεις στους αγώνες Champions League-«Συναγερμός» στις Αρχές

13:54 - 09 Απρ 2024 | Ειδήσεις
ISIS: Απειλεί με επιθέσεις στους αγώνες Champions League-«Συναγερμός» στις Αρχές
Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για μια πιθανή επίθεση ενόψει της αναμέτρησης της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μάντσεστερ Σίτι για τα προημιτελικά του Champions League το βράδυ της Τρίτης (9/4), αφού το Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε μια τρομακτική απειλή και για τους τέσσερις προημιτελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τη Δευτέρα το ISIS εξαπέλυσε απειλή κατά και των τεσσάρων γηπέδων που φιλοξενούν τους προημιτελικούς αγώνες αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Emirates Stadium της Άρσεναλ και του Σαντιάγο Μπερναμπέου της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το Al Azaim, το μέσο που είναι συχνά υπεύθυνο για τη διάδοση μηνυμάτων από το ISIS, δημοσίευσε μια ανατριχιαστική αφίσα με το μήνυμα «Σκοτώστε τους όλους» μαζί με τα ονόματα και των τεσσάρων σταδίων που φιλοξενούν τους αγώνες. Αυτό οδήγησε σε ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στην ισπανική πρωτεύουσα, όπου διεξάγονται δύο από τους αγώνες.

isis

Οι ισπανικές αρχές αναφέρουν ότι «όσον αφορά την πρόληψη της τρομοκρατικής απειλής, οι Δυνάμεις και οι Φορείς Κρατικής Ασφάλειας έχουν ενεργοποιήσει όλα τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και προστασίας, ενώ και όλοι οι μηχανισμοί απόκρισης είναι σε ετοιμότητα».

Περισσότεροι από 2.000 πράκτορες της Εθνικής Αστυνομίας και της Πολιτικής Φρουράς πρόκειται να περιφρουρήσουν τη Μαδρίτη τις επόμενες 24 ώρες, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να αντιμετωπίζει την Μπορούσια Ντόρτμουντ εκεί την Τετάρτη. Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου στο Emirates Stadium στο βόρειο Λονδίνο το βράδυ της Τρίτης, με την Παρί Σεν Ζερμέν να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στη γαλλική πρωτεύουσα την Τετάρτη.

Η απειλή έρχεται λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στον χώρο μουσικών εκδηλώσεων Crocus City στη Μόσχα στις 22 Μαρτίου, όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο και άνοιξαν πυρ κατά του κοινού, σκοτώνοντας τουλάχιστον 143 άτομα και τραυματίζοντας περίπου 200.

Μια εβδομάδα αργότερα το μέσο ενημέρωσης Sarh al-Khilafah που συνδέεται με το ISIS δημοσίευσε μια εικόνα που καλούσε για επίθεση στην Allianz Arena της Μπάγερν Μονάχου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Μπορούσια Ντόρτμουντ για τη Bundesliga, η οποία ευτυχώς κύλησε ομαλά μετά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας γύρω από το γήπεδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.