ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπάιντεν... Πρόεδρος μέσω Ουισκόνσιν- Επανακαταμέτρηση ζητά ο Τραμπ

21:27 - 04 Νοε 2020 | Εκλογές ΗΠΑ
Ο Μπάιντεν... Πρόεδρος μέσω Ουισκόνσιν- Επανακαταμέτρηση ζητά ο Τραμπ
Ο Τζο Μπάιντεν κλειδώνει την επικράτησή του στο Ουινσκόνσιν που φαίνεται να "ξεκλειδώνει" και την πόρτα του Λευκού Οίκου για τους Δημοκρατικούς. Το επιτελείο Τραμπ, ωστόσο, δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα.

Στο 99% της καταμέτρησης στο Ουινσκόνσιν ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 49,4%, ενώ ο Τραμπ 48,8%. Η επικράτηση αυτή, όπως γράψαμε και νωρίτερα, δίνει αέρα νίκης στον Μπάιντεν, ο οποίος αγγίζει πια τους 270 εκλέκτορες που θα τον χρίσουν πρόεδρο.

Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, εμφανίζεται έτοιμο να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε θα ζητήσει αμέσως να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία.

«Υπήρξαν αναφορές για παρατυπίες σε πολλές κομητείες του Γουισκόνσιν, οι οποίες εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητα του αποτελέσματος», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, Μπιλ Στέπιεν, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Ο πρόεδρος είναι εντός των ορίων για να ζητήσει επανακαταμέτρηση και θα το κάνουμε αμέσως», πρόσθεσε.

Τα παραπάνω, αν τα συνυπολογίσουμε με τη βόμβα που έριξε ο Τραμπ για προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, οδηγούν στο συμπέρασμα πως η εκλογική διαδικασία ενδεχομένως να κρατήσει πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο. Και ασφαλώς ο Πρόεδρος Τραμπ είναι δεδομένο πως θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο (κινούμενος στα όρια της νομιμότητας) για να παραμείνει κάτοικος του Λευκού Οίκου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Μπείτε στο LIVE του Reporter για τις αμερικανικές εκλογές ΕΔΩ

Τελευταία τροποποίηση στις 21:37 - 04 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.