ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες 1,8% για το αργό

23:39 - 20 Ιαν 2010 | Εμπορεύματα
Έντονες πτωτικές τάσεις σημειώθηκαν σήμερα στην αγορά εμπορευμάτων, με το αργό να κλείνει σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση. Η είδηση ότι η Κίνα θα προχωρήσει σε σταδιακή απόσυρση των μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας, προκάλεσε τριγμούς στις αγορές, χωρίς να αφήσει ανεπηρέαστη την αγορά του αργού. Σημαντικές πιέσεις δέχτηκε το αργό από την άνοδο του δολαρίου.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου του αργού έκλεισαν με απώλειες 1,8% στα 77,62 δολάρια το βαρέλι.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών υποχώρησε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το δολάριο διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,4112 δολάρια από το επίπεδο των 1,4288 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4132 δολάρια.

Η υποχώρηση του ευρώ αποδίδεται στις ανησυχίες της αγοράς για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της οικονομικής ανάκαμψης εξαιτίας των δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Πλήθος δημοσιευμάτων και σήμερα "ενοχοποιούν" την Ελλάδα και το υψηλό Δημόσιο Χρέος της για τις πιέσεις που υφίσταται το ευρώ. Ο κοινοτικός επίτροπος Χοακίν Αλμούνια δήλωσε χθες ότι η "μοίρα του ενός είναι κοινή μοίρα για όλους" δηλώνοντας έτσι την συμπαράσταση του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.