ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω από τα 75 δολάρια το αργό

21:21 - 22 Ιαν 2010 | Εμπορεύματα
Κάτω από τα 75 δολάρια υποχωρεί το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, διευρύνοντας τις απώλειες από την αρχή της εβδομάδας, καθώς η συνεχείς αυξήσεις των αποθεμάτων δημιούργησαν ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης του «μαύρου χρυσού».
Τα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου του αργού υποχωρούν κατά 1,7% στα 74,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει τα 74,52 δολάρια.

Ανέκαμψε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το δολάριο διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,4111 δολάρια από το επίπεδο των 1,4084 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1.4135 δολάρια.

Η πτώση του δολαρίου σήμερα αποδίδεται στις ανησυχίες των επενδυτών για τις παρενέργειες που θα έχει η προσπάθεια της Κυβέρνησης να ελέγξει τις επενδυτικές συναλλαγές των τραπεζών. Εκτιμάται ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αποθαρρύνει τους επενδυτές που επιθυμούν να τοποθετηθούν σε μετοχές αμερικανικών τραπεζών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.