ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω από τα 74 δολάρια το αργό

23:37 - 27 Ιαν 2010 | Εμπορεύματα
Με σημαντικές απώλειες έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς στο προσκήνιο επανήλθαν οι ανησυχίες για τον περιορισμό των μέτρων στήριξης της οικονομίας από την κυβέρνηση της Κίνας. Μια τέτοια προοπτική θα ανακόψει τη δυναμική της ανάπτυξης, άρα και τη ζήτηση του αργού. Πιέσεις στον «μαύρο χρυσό» άσκησε και η ανάκαμψη του δολαρίου.

Τα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου του αργού έκλεισαν με απώλειες 1,4% στα 73,67 δολάρια το βαρέλι.

Μικρή ενίσχυση παρουσίασε σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ. Το δολάριο διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,4046 δολάρια από το επίπεδο των 1,4072 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1.4072 δολάρια.

Η πτώση των αποθεμάτων του αργού την εβδομάδα που μας πέρασε δεν κατάφερε να ανακόψει τις ανησυχίες για τη μελλοντική ζήτηση.

Πτώση 3,9 εκατ. βαρέλια σημείωσαν τα αποθέματα του αργού την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου των ΗΠΑ. Τα αποθέματα της βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα, τα οποία περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, διαμορφώθηκαν υψηλότερα κατά 400.000 βαρέλια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.