ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακές απώλειες για το χρυσό

23:00 - 28 Ιαν 2010 | Εμπορεύματα
Με μικρές απώλειες έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα του κλάδου των εταιρειών μεταλλευμάτων απογοήτευσαν τους επενδυτές και προκάλεσαν ανησυχίες για την πορεία του χρυσού. Η άνοδος του δολαρίου ενέτεινε τις πιέσεις που δέχτηκε το μέταλλο.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου του χρυσού έκλεισαν με απώλειες 90 cents, στα 1.084,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραφε κέρδη που οδήγησαν τα συμβόλαια στα 1.096,90 δολάρια.

Μικρή ενίσχυση παρουσίασε και σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ. Το απόγευμα το δολάριο διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,3953 δολάρια από το επίπεδο των 1,4024 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3999 δολάρια.

Η άνοδος του δολαρίου αποδίδεται στις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ εκτίμησε ότι η οικονομία έχει εισέλθει σε φάση ανάκαμψης. . Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εξαγγελίες του προέδρου Ομπάμα ο οποίος δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε φορολογικές ελαφρύνσεις προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη της οικονομίας. Πιέσεις στο ευρώ προκάλεσε η διάψευση πρώην συμβούλου της Κεντρικής Τράπεζας (Yu Yongding) της Κίνας περί συμφωνίας εξαγοράς ελληνικών ομολόγων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.